VitaRady

Maso v bramboráku z trouby

Suroviny

  • 2 kg brambory
  • 4 ks cibule (velké)
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce sušená cibule
  • 5-10 stroužků česnek
  • 1 kg kuřecí prsa
  • 1 ks červená paprika
  • 20 dkg bílé zelí
  • 2 lžičky fajitas
  • 1 lžička jalapeňo uzené (nebo chilly)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • marantový škrob (nebo solamyl)
  • sádlo nebo olej

Postup

Nejdříve si připravíme a necháme péct bramobrák podle receptu zde..


Než se upeče bramborák, nakrájíme si prsní řízky na tenké nudličky.
Do 100ml olivového oleje dáme lžici soli, fajitas, uzené jalapeňo a nakrájené maso. Dobře promícháme.
2 ks cibule, zelí i papriku nakrájíme na tenké nudličky. Ve wok nebo velké pánvi rozpálíme trošku oleje a vsypeme masovou směs.
Mícháme pár minut, aby kuřecí kousky zrůžověly a nebyly syrové, ale ne příliš dlouho, aby neztvrdly.
Děrovanou naběračkou vyjmeme maso a místo něj dáme do výpeku proužky zeleniny.
Malinko osolíme a mírně podlijeme vodou, aby zelí změklo a za stálého míchání podusíme. Stačí 5-10 minut.
Je dobře vyvařit všechnu vodu. Do hotové zeleniny vrátíme maso.

Hotový bramborák krájíme rádýlkem na pizzu na velikost dle potřeby.
Můžeme nakrájet menší kostičky a maso naaranžovat na povrchu, nebo můžeme celý plech rozdělit na čtvrtiny, každou položit na
talíř spodní stranou nahoru, na polovinu bramboráku navrstvit maso a bramborák přeložit.
Získáte tak sice jenom čtyři, ale zato obrovské porce.

Přejeme dobrou chuť!

Autor: Dana Řádková