VitaRady

Šťouchané brambory 3v1

Suroviny

  • 6 ks větších brambor
  • 3 ks větší mrkve
  • 1 ks větší cibule
  • máslo (v tomto případě ghí)
  • sůl
  • pepř

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, mrkev očistíme a nakrájíme na 1–1,5 cm silná kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, dle velikosti.
Všechny kousky zeleniny by měly být přibližně stejně velké, vyjma brambor, které mohou být větší, protože dříve změknou.

Připravenou zeleninu vložíme do osolené vody a vaříme do úplného změknutí. Může to trvat i víc, jak půl hodiny.

Jakmile je zelenina měkká, scedíme ji. Šťouchadlem směs rozšťoucháme na kaši, dosolíme, opepříme a zjemníme máslem.

Brambory 3v1 jsou skvělou přílohou k jakémukoli masu.

Přejeme vám dobrou chuť.

Autor: Dana Řádková