VitaRady

Řízečky z trouby

Suroviny

  • 1 kg vepřové panenky
  • 20 dkg mandlové mouky
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 lžička červené papriky mleté
  • 2 lžíce petrželky sušené
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Troubu předehřejeme na 200°C stupňů. 

Vepřovou panenku nakrájíme na řizečky a velmi lehce naklepeme.
Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme stát.

Mandlovou mouku smícháme se sušenou cibulí, paprikou, 1/2 lžíce soli a petrželkou.
V této sypké směsi obalíme řízečky a klademe je vedle sebe na plech na olivovým olejem potřeným pečící papír.
Většinou to vyjde na 1 a půl plechu.

Pečeme 10 minut a potom, kvůli barvě, můžeme ještě přidat 3 minuty pod grilem.

Řízečky jsou výborné s bramborovou kaší a domácí majonézou z olivového oleje.
Jako zeleninu přidávám pickles.

Přejeme dobrou chuť!!

Autor: Dana Řádková