VitaRady

Pikantní kuřecí směs

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa - prsní
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks mladá cuketa (20-25cm)
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks střední mrkev
  • 1/2 ks pórku
  • ghí nebo jiný tuk
  • sůl
  • mleté chilli koření
  • 1 zarovnaná lžíce marantového škrobu (solamylu)
  • 1 vrchovatá lžička červené papriky mleté
  • 1 zarovnaná lžička kajenského koření

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5cm, osolíme a okořeníme mletou paprikou, kajenským kořením a trochu chilli.
Necháme uležet a mezitím nakrájíme zeleninu cuketu na kostičky, mrkev na kolečka, pórek na kroužky, cibuli na dílky a papriku na širší proužky.

Ve velké pánvi, nejlepší je wok, rozpálíme tuk a osmahneme kuřecí maso. Když se zatáhne a není syrové, vybereme maso děrovanou naběračkou do vedlejší mísy. A do tuku, který zbyl z masa vložíme všechnu zeleninu. Promícháme, mírně podlijeme a krátce podusíme. Stačí pár minut, aby zelenina zůstala křupavá.
V dalším 1dcl vody rozmíchame zarovnanou lžíci marantového prášku nebo solamylu, vlijeme do zeleniny a promícháme. Směs krásně zhoustne. Vrátíme zpět maso, promícháme a dochutíme solí, mletým chilli nebo jiným kořením dle chuti.

Jako příloha jsou výborné domácí hranolky z trouby, opečené brambory nebo i bramborová kaše.

Přejeme vám dobrou chuť! 

Autor: Dana Řádková