VitaRady

Kuřecí placky

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa (v tomto případě stehenní řízky)
  • 1 ks cibule
  • 3-4 stroužky česneku dle obliby
  • 3 celá vejce
  • kajenské koření
  • červená uzená paprika
  • marantový škrob nebo solamyl
  • sůl
  • pepř
  • ghí (přepuštěné máslo) nebo jiný tuk
  • bylinky jakékoli (v tomto případě libeček, tymián, bazalka)

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kostečky. (toto je ta nejnepříjemnější práce na přípravě).
V míse k masu přidáme na jemné kostečky nakrájenou cibuli, utřený česnek, celá vejce, nasekané bylinky, sůl, pepř, kajenské koření (podle receptu) a ostatní koření.
Rukou to dobře promneme a potom po částech přidáme asi lžíci marantového škrobu nebo solamylu, aby směs při smažení držela pohromadě.
Dobře promícháme.

Na pánvi si rozpálíme ghí nebo jiný tuk a velkou lžící nabíráme masovou směs, kterou vložíme do rozpáleného tuku a lžící upravíme do placičky.
(Pokaždé zkouším jednu pokusnou placičku, abych měla jistotu, jestli maso nepotřebuje dochutit nebo jestli drží pohromadě a nepotřebuje víc marantového prášku nebo solamylu).

Smažím 2 minuty z každé strany.
Jako příloha je k tomu naprosto fantastická bramborová kaše s kysaným zelím

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Dana Řádková