VitaRady

Krevety s cuketovými špagetami

Suroviny

  • 1/2 kg vyloupaných větších krevet
  • 2 ks mladé cukety (asi 25cm)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička červené papriky zauzené
  • 1/2 lžičky kajenského koření
  • 1-2 stroužky česneku (nebo sušený)
  • 1 lžíce oregana
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ghí

Postup

Z vyloupaných krevet (mohou být i mražené) odstraníme ocásky. Do olivového oleje dáme sůl, červenou papriku, kajenské koření a rozdrcené sušené nebo posekané čerstvé oregano a rozmačkaný česnek. Do této směsi vložíme krevety, ze kterých jsme papírovým ubrouskem vysáli nadbytečnou vlhkost. Promícháme a za občasného promíchání necháme uležet. Stačí 1/2 hodiny.

Cukety omyjeme a na spiralizéru nebo za pomoci škrabky vytvoříme špagety.

Ve velké pánvi (nejlepší je wok) rozpálíme trošku ghí (nebo jiného tuku) a do něj vložíme krevety i s olejem a za stálého míchání necháme restovat. Jakmile zrůžoví a jakoby “zmatní” (to trvá 3-5 minut), odstavíme wok z plotny a krevety děrovanou naběračkou vybereme zpátky do misky.

Do tuku, který zbyl, vložíme cuketové špagety a trošku je osolíme. Snížíme teplotu a mícháme, aby se špagety prohřály, změkly a pustily svou vlastní šťávu.Pokud máte pocit, že se špagety přesto začínají připalovat, podlijte je vodou, ale opravdu jen velmi málo, protože pustí šťávu a její přebytek budete muset zase odebírat. Po 3-5 minutách jsou špagety vláčné. Odstavíme z plotny a vmícháme krevety.

Je to výborná lehká večeře za tepla i za studena.
 

Přejeme dobrou chuť!

Autor: Dana Řádková