VitaRady

Domácí majonéza z olivového oleje

Suroviny

  • 2 dcl olivového oleje z pokrutin (nepouživejte extra virgin)
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

Všechny suroviny dejte do užší sklenice (třeba zavařovací), která má průměr akorát na tyčový mixér.

Ten ponořte na dno sklenice a zapněte na nejnižší výkon. Běhen dvou vteřin se vám od spodu začne tvořit majonéza.
S mixérem pohybujte pomalu nahoru a dolu, abyste zpracovali všechen olej (nepoužívejte extra virgin, protože má příliš výrazné aroma což by majonéze škodilo).
Do minuty máte hotovou majonézu.
 
Majonéza má velmi příjemnou chuť a dá se použít do salátů nebo k masu, záleží na fantazii.
U nás doma jsme si oblíbili česnekovou majonézu, kterou používáme ke všem druhům masa ať už je to steak nebo kuře.
K dochucení tohoto množství majonézy stačí 3–4 stroužky utřeného česneku (bez soli).

Přejeme vám dobrou chuť.

Autor: Dana Řádková