VitaRady

Brynzové sušenky

Suroviny

  • 125 g změklého másla
  • 125 g brynzy
  • 100 g ovesné mouky
  • 50 g špaldové mouky
  • 40 g žitné mouky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • špetka soli
  • slunečnicová semínka
  • lněná semínka
  • sezamová semínka

Postup

 

Ve velké míse utřeme změklé máslo, brynzu a žloutek do homogenní hmoty.

Ve vedlejší menší míse si smícháme všechny mouky (celkovou hmotnost mouky lze nahradit jakýmkoliv jiným typem, dle vašich preferencí) s kypřícím práškem a špetkou soli.

Obě směsi smícháme dohromady a vytvoříme tužší těsto. Necháme asi 15 minut odpočinout v lednici.
Poté vyválíme plát o síle asi 0,3 cm a vykrajujeme požadované tvary. Rozšleháme si bílek se špetkou soli a potíráme sušenky.
Nakonec posypeme směsí semínek (směs lněných, sezamových a slunečnicových semínek na posypání).
Pečeme na cca 175 °C asi 10 minut.

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Markéta Valová